Jag gilar hestarGod morgon hörni.
Jag har varit vaken en stund faktiskt, sen halv åtta ungefär. Då skulle ju Marcus upp och härja och tända brasan och det. Han är sjuk och ska ligga i sängen! Det säger jag åt honom hela tiden. Men nej, han skulle ut och hämta ved.
Nu sitter han framför datorn med öronont. Skruttgubbe.
En mysig grej är att han blir väldigt gosig när han är sjuk. Ska mysas och gosas och säga att han är kär i mig och så. Tihi. det gillar jag. Visserligen är han sån annars med, men han är liksom så ynklig nu så det är mycket gulligare.


Igår åkte jag till stallet vid 17.00. Mötte upp Janna och hennes kille där och så började vi greja. Mocka, byta vatten, hämta hö osv. Hämtade vi in alla pållarna, sex stycken, och gav dem kvällsmat. Det var jättemysigt och jag ansträngde mig ju inte såå mycket. Ikväll blir det samma procedur igen. Måste ju lära mig allt till nästa vecka. Den hästen ska ha det täcket, den andre ska inte ha nåt alls. En ska ha 5 kg hö en annan 3. Ena ska ha fjolårets hö och en annan ska ha årets. Hålla koll på vad det ska vara i kvällsmaten, göra ordning "bädden" i boxen, sopa, hitta till gödselstacken i mörket, inte ha vattenkokaren på samtidigt som värmefläkten i sadelkammaren för då går en säkring. Fick naturligtvis lära mig var elskåpet satt oxå, haha.
Vilken häst är tjurig, vilken ska gå först, vad heter den, var ska den stå osv. Lite klurigt men det ska nog gå bra! Fredrik (Jannas kille) hjälper mig oxå nästa vecka.
I helgen ska jag och Janna eventuellt ut och rida, hoppas det är fint väder då. Hoppas även att det blir av, det var ju ett tag sen jag red nu.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Oj jag läste att du inte var antagen till alla kurser du hade sökt.. vad jobbigt :S

Jag ska ev börja plugga i nynäs jag med.. till undersköterska alltså. För du gör det i nynäs också va? :)

2009-01-16 @ 13:03:36
URL: http://underbarasandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0