Imorgon?



Jaha, och så kom jag på (för andra gången idag) att valborg faktiskt är imorgon. Panik?
Vad ska vi göra? Vart ska vi vara? Vad ska jag ha på mig? Vem ska passa Enzo. HUR KOMMER JAG HEM?!
Hatar att inte veta det eller att inte planera det i förväg. Måste vet hur jag ska ta mig hem. Då kan det ju vara en fördel att veta var man ska vara förstås..

Jobb 10-14 imorn i allafall.

Medvetslös



Åååh, nu har det gått sådär lång tid igen mellan inläggen.

Men jag lever och jobbar för fullt, så jag har inte tid att skriva. Idag var det nog den tuffaste dagen på jobbet hittills. Så SJUKT mycket folk!! Sven, blir frisk nu fifan! Vi behöver dig.

Våren har kommit och nästan gått (?!) i rekordfart. Hänger som vanligt inte med. Snart är det jul.
Valborg ska firas med Jennie och frugan hoppas jag. Och Marcus förstås, om han har lust att hänka. Hur, när vart vet jag ej, men det löser sig väl. Måste bara kirra en hundvakt åt Enzo.
Någon frivillig?




22 April :/




Idag tillägnas inlägget varken till Ida eller Sven, utan till Patrik.
Idag, klockan 18.00 (dvs nu) för fyra år sen gick Putte bort i en bilolycka ute på Muskö (för er som inte vet).
FYRA ÅR?! Det är sjukt vad tiden går. Jag hinner inte med.
Känns som om det var förra året jag gick på hans begravning. 22 April ärett ganska laddat datum för mig annars med. Idag för två år sen var min beräknade förlossning, om jag inte hade gjort abort vill säga.
22 April var oxå dagen jag och David mer eller mindre blev ett par, men det hör inte hit egentligen.
Med andra ord så verkar sjukt mycket hända just den 22 April.

Solen sken för fullt för fyra år sen, men idag har det varit mulet. Jag har jobbat på Charinas och det var jäkligt mycket folk idag faktiskt. Tiden flög iväg. Passade på att ringa Jimmie en snabbis på min rast för att höra hur det var med honom. han var med i bilen där för fyra år sen. Han höll på för fullt med diverse grejer i hans utbildning till sjöräddnings...grej. Gasmask i tårgasmoln och allt vad det var. Han uppskattade i alla fall mitt samtal och sen hann vi inte prata så mycket mer.

Efter jobbet drog jag hem och gick en runda med Enzo i skogen i vanlig ordning. Satte mig framför datorn och klickade lite. Vek upp tvätten och la in den i garderoben, samt röjde undan min monsterhög med kläder nedanför sängen. Jag fattar inte hur jag lyckas, men jämt har jag apmycket kläder där.

Dagens middag blir en mix av räk/fisk/skaldjurssoppa med salsabröd till.
Kl 19.00 kommer Alex oxh ploxkar upp mig för att sen åka ut till stallet. Blev ju värsta missen där igår. Hon satt och väntade på mig utan mottagning på mobilen, därför fick jag inte tag på henne. Bättre lycka idag!

Jahapp, då återstår bara att se vilken olycka jag eller någon annan råkar ut för ikväll då. Jävla skitdag.




Vi är många som tänker på dig idag, Putte. Hoppas du har det bra där uppe.


Tisdag


Nu blev ju Sven lite sotis över att Ida fick ett helt inlägg tillägnat henne, så jag får väl tillägna Svenne detta då.

Istiden har kommit till Sverige såhär på våren.
Mindre kul.
Imorse var det -7 grader?! Vad hände? Inte undra på att min stackars hund låg och gnydde på golvet nedanför sängen i natt. Vi sov med fönstret öppet och jag tyckte det var varmt och skönt med fleecepyjamas och ett tjockt duntäcke. Enzo fick i alla fall tillåtelse att hoppa upp och lägga sig i min fiskrok under täcket. Mys <3.

Jag jobbade som vanligt på Charina's och efter det svängde jag ner till nynäs för att hämta ut lite nödvändiga piller samt köpa en ny foundation. ÄNTLIGEN! Har gått utan i ca 2-3 månader. Dagens i-landsproblem.

Nu är det egentligen meningen att jag ska ut till Ristomtastallet och hjälpa Alex att snickra ihop några hinderstöd, men hon har mobilen avstängd så jag har ingen aning om hon är i stallet eller inte. Skickade ett sms, så jag avvaktar tills jag fått svar.

Min älskling har varit på kurs mer eller mindre hela dagen, så han vill säkert ha entrecote när han kommer hem. Jag tänkte äta en bit fläskkarré. Till det hade jag tänkt göra potatiskgratäng. Eller nej, snarare värma. Den pissgoda Felix-gratängen.


Måndag


Hej Ida, det här inlägget är tillägnat dig!


Helgen var lagom. Jobbade lördag och söndag på konsum. På lördagkvällen var jag och Marcus på 30 årsfest. Det var oxå lagom. Supergod middag och födelsdagsfyrverkerier. Riktigt maffiga sådana.
Jobbade som sagt söndag ett par timmar. Det gillar vi eftersom det är 100% OB.

Idag har jag jobbat på Charina's. Riktigt seg tyckte jag det var faktiskt. Vet inte om det bara var jag eller om det var ovanligt lite folk. Ska jobba där hela veckan och det är så skönt! Jag blir galen av att bara gå här hemma och skrota. Pengar är ju aldrig fel heller.
Nu på eftermiddag/kvällen ska jag eventuellt ut till stallet med Alexandra. Hon ska ställa upp i en liten hopptävling med Pia i Maj, så hon ska över till Söder Enby och träna lite på deras hemmagjorda hinder och försöka fnula ut vilken höjd hon ska tävla i.
Hon tyckte att jag skulle följa med på Benke och provhoppa honom med (han har aldrig hoppat) och eventuellt ställa upp i samma tävling sen. HAHA! Jag fnissade lite åt hennes förslag. Jag följer gärna med i eftermiddag och provhoppar, men aldrig att jag ställer upp i nån tävling! Följer i och för sig gärna med på tävlingen och kikar, men det är oxå allt. Marina kanske skulle ställa upp i samma tävling, så det blir ju kul!

Vädret är underbart och jag har legat på gräsmattan, barfota, och lekt med Enzo. Vi har kastat boll och gjort några enkla övningar samt tränat lite "sitt, ligg, stå, vänta, tass" osv. Det behöver alltid fräschas upp och finjusteras lite.
Skulle så gärna vilja träna lite agility med honom. Han är riktigt smidig och en fena på att hoppa. Det blir mest gamla stockar och grenar här hemma och i skogen.

Torsdag igen



Men hej, jag har haft världens tråkigaste dag och den ser inte ut att bli roligare än såhär. Tråktråktråk. Pengarpengarpengar. Gimme!
Hur svårt ska det vara?!
Ge mig sällskap, ge mig en häst, ge mig ett körkort, ge mig en bil, ge mig pengar!
Låt det i alla fall ringa nån i min mobil så jag kan prata..
Det är nog det enda jag är riktigt, riktigt bra på. Att prata.

Vet ni vad jag har gjort idag? Ritat en påskteckning. Eller fyllt i en sån bild som brukar finnas i ritblock, med påskmotiv. Kul.
Med tillhörande kritor i endast 5 färger.
Buhu.

Torsdag



Igår var jag och Alex på världens underbaraste ridtur. Jag red PiaLottan idag och Alex red sin BenkeBus. Underbart väder och hästarna var piggare än någonsin. Det var första gången jag red Pia så det var roligt!
Benke sattes under värsta pressen (då han inte är inriden.. typ) när vi red förbi hagar med galna hästar. En utav dem hoppade jämfota upp i luften för att sen göra ett krumsprång som nästan resulterade i en volt. Tokhäst! Benke blev helt till sig, skakade, "huurmhurmhurmm"-ade och satte sig på hasorna. Precis vid vägen där det åkte en massa bilar. Men det var det enda han gjorde, finhästen! En oinriden hingst som bara sköter sig så jäkla fint. Vi kunde rida vidare när han lugnat ner sig.
Åh, det var så härligt. Pias galopp är to die for. Hon faller så otroligt lätt in i den också. Som en liten ponny, fast hon är ett varmblod.

Vi var ute i ca 1,5 timme och Benke var riktigt svettig. Lagom tills vi kom hem anlände ett par som skulle kika på en boxplats i Ristomta. Det roliga var att det var Daniels ersättare på S-blommor, samt hans flickvän, som kom. Haha! Jag hade liksom träffat både honom och henne på S-blommors lager förra sommarn. Världen är liten!
De blev i alla fall kära i stallet och ska flytta hit sin arabvalack, en åring. Aaaah!

Hemma hos Alex var det tydligen strömavbrott, så hennes mamma kom till stallet med bilen full av hundar och undrade vad de skulle ta sig till. Stackarna. Inget varmvatten, inget ljus, ingen spis, inget element, ingening!
Jag hängde med dem till Ica när de skulle handla och sen for vi tillbaka till stallet och mockade fort som attan. Klockan hade hunnit bli typ 20.00. När hästarna var fodrade, vattnade och mockade fick jag skjuts hem.
Tack! En helmysig eftermiddag.


Dagens schema är inte så värst fullspäckat.




Jaha nu var jag visst borta en timme och glömde att jag bloggade.

Onsdag



Uppe med tuppen och har precis kissat Enzo. Nu har han gått och lagt sig i min säng igen.
Om en stund eller lite senare (har inte bestämt mig än) ska jag ner till nynäs och lämna in en skiva på komvux som jag hade kvar. Hade totalglömt den. Borde även svänga förbi apoteket och fylla på med lite piller.

Blev ingen ridning igår, för parningen med Bambi drog ut så på tiden. Eventuellt en ridtur idag på dan. Får se om alex ringer.
På tal om det så har Janna inte ringt mig sen jag frågade om det var okej att jag red Benke. Tror hon är sur, eller nåt. Jag vet inte riktigt. Jag frågade ju som sagt att det var okej med henne och det var det tydligen.... inte?
Hur som helst tycker jag att hon kan säga det till mig då istället för att låta bli att höra av sig. Känns ju lite dumt om jag ska ringa och fråga om jag får mocka hennes boxar?
Det är du som bestämmer. Och jag bryr mig faktiskt.


Tisdag



Idag är det en slappardag. Jag har sovit längre än vad jag gjort de senaste tre veckorna (med undantag för enzos morgonkiss vid 6).
Vädret är inte så upphetsande, men ändå okej. Det blev en innesittardag helt enkelt.

Sitter och för över en massa låtar till mobilen via bluetooth från datorn. Det går inte fort. En i taaaageeet. Men lite ny fräsch musik får jag i alla fall.

Pratade med Alex imorse när hon var på väg hem från morgonbestyren i stallet. Om vi hinner ska vi eventuellt rida ikväll. Hon ska först jobba och sen ombetäcka sin hund, så vi får se..

Skogsäventyr



Det är en jävla massa stall-snack i min blogg nu känner jag. Men det kan nog inte hjälpas, händer ju inget annat.
Jag har i alla fall hittat ett par hästar jag vill ha. En varmblodshingst, Svart, vid namn Joker. Han verkar vara en Benke-kopia i psyket!
Den andra är en arab, höhö. Say no more.

Dagen har spenderats i trädgården med Mackan. Vi har krattat löv och rensat rabatter. Typ. Lite kyligt men ändå soool.
Igår var jag nere i Nynäs och träffade Tessan, Lucas och Elin. Det var mysigt. Lurren har blivit så stooooooor och kan faktiskt knata ett par steg själv innan han dimper ner på stjärten. Gullunge. Han var vild och galen där på Rotundan, men blev lugn och snäll när jag svepte in honom i en filt och parkerade honom i mitt knä.

Senare på kvällen stekte jag och Marcus hemmagjorda hamburgare i samma veva som Alex slirade in på uppfarten med bilen.
Stalltajm!
Det var asmysigt. Vi red en muppväg genom skogen. eller det var inte ens en väg, utan mer tät skog. Men vi tog oss fram och lekte distansritt, haha.
Benke fick för sig att han skulle betäcka Pia mitt inne i skogen med ca 1 m marginal mellan träden. Ingen bra idé tyckte vi och försökte styra upp situationen. Det gick!
Men jag blev lite svettig där ett tag, för Pia var ju inte helt ovillig. Hur som helst kom vi (någorlunda) helskinnade ut från trollskogen, mitt på en åker.
Där kom nästa utmaning.
Ett monsterdike vi var tvugna att hoppa över, alternativt typ vada över en damm. Vi valde att hoppa.
Benke var inte med på noterna så Pia fick gå först,  då blev han helt orolig och tog ett jätteskutt efter. Stackars Alex red barbacka på Pia och hade det inte alltför skönt på vårt äventyr. Jag satt mest och asgarvade.
När vi kom utt på grusvägen satte Alex av i galopp och Benke var inte sen att sätta efter.
Vanligtvis travar han bara asabasafort (Varmblodstravare som han är), men jag gjorde galoppskänkel i ett halvhjärtat försök att överhuvudtaget sitta kvar utan att svaja i fältsits, och kors i taket, han galopperade! Kan ha varit världens skönaste galopp. Oh my, vad jag är kär i den där grabben! Örona spetsade frammåt och jag behövde inte ens driva i galoppen.
Saktade av huuuur lätt som helst utan att vara het på något vis, bara klad hest med egen motor.
HJÄRTA!

Ujuj, Alex kommer eventuellt och plockar upp mig ikväll igen för ytterligaren en kvällsritt. Den som lever får se!
Mackan är hos Peter.

Lördag


Tjena!
Nu drar jag ner till hamnen och käkar glass med Tessan och Lucas!







Imorse gick jag till stallet vid nio och fixade allt, men jag lät bli att rida då jag inte hade nån lust att rida själv.
Såååå underbart vääädeeeer. Det tyckte Enzo med som var med mig hela tiden. Nu är han helt slut och ligger i sängen och sover. Skrutten.
Snart måste han röra på fläsket ner till nynäs igen.

Low



Kan inte förklara, det känns lite halvdant med stallet. eller stallen kanske man ska säga. Jag älskar verkligen att vara där, men det är ändå inte riktigt...riktigt.
Benke är verkligen så himla underbar att rida, men det är liksom inte min häst, utan Alexandras. Henne känner jag dessutom inte så himla bra och vet inte riktigt vart jag har henne. Det är lite jobbigt.
Janna är verkligen en klippa! Så himla pålitlig och snäll och allt, men Oki och Robin är också hennes hästar, inte mina. Jag följer hennes regler (vilket jag inte har något emot) och hon vill såklart ha saker på sitt sätt. Det är inget konstigt eller jobbigt med det i sig, men jag vill ha mer! Skitsvårt att förklara, men jag hoppas man får en hum om vad jag menar.

Med "mer" innebär ju självklart mer ansvar, för att inte tala om pengar, money, dineros. Jag äger inte så mycket av den varan.
Usch, känner mig helt vemodig.
Sen att den ena inte gillar att jag är i det andra stallet, och den andra är lite uppe i det blå gör inte saken bättre.


I've got it all, but I feel so deprived
I go up, I come down and I'm emptier inside
Tell me what is this thing that I feel like I'm missing
And why can't I let it go

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
Than wanting more

I've got the time and I'm wasting it slowly
Here in this moment I'm half way out the door
Onto the next thing, I'm searching for something that's missing

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more
I'm wanting more.....

I'm always waiting on something other than this
Why am I feelin' like there's something I missed.....

There's gotta be more to life...
Than chasing down every temporary high to satisfy me
Cause the more that I'm...
Tripping out thinking there must be more to life
Well it's life, but I'm sure... there's gotta be more to life...

Onsdag



Halloj!
Nu har jag hästabstinens, för jag har inte varit i stallet på två dagar. I eftermiddag blir det ändring på det dock, då ska jag hjälpa Janna att släppa in pållarna i söder Enby.
Idag ska jag jobba, som vanligt.. Börjar kännas nu att jag inte har varit ledig sen förra söndagen. Men jag gillar pengar!
Hur so helst så är det bara en tre timmar eller nåt idag och det är ju skönt. ska åka om en timme ungefär.

Igår kom min vän Ida hem från London. Finally! Inte för gott, men i 12 dagar i alla fall. Vi är alldeles för dåliga på att träffas när hon väl är hemma, men det tänkte vi ändra på nu.

Jaha, så glömde man Mikaelas födelsedag i förrgår. Det kändes ju lagom roligt, not. Jag som brukar vara så duktig och hålla koll på sånt där. Jaja, förlåt gumman!

Nu ska jag ta och slänga på mig ansiktet och fixa garnet. Håller även tummarna för för frugan som kör upp idag!

En Enzo i vårsolen


BenkeBilder



Jag och Benke <3









Jahapp, jag kan inte sova mer, men jag tänkte lägga mig i sängen och dra lite i alla fall. ska ner till Charinas och jobba sen senare på förmiddagen. Sen blir det nog stallet.
Hejhej!

Orakel "Benke" Banker <3



Hej hej, hemskt mycket hej!
Jag är så dålig på att uppdatera, men det händer så himla mycket hela tiden och jag jobbar som tusan just nu så jag hinner helt enkelt inte. Jag sitter inte vid datorn överhuvudtaget faktiskt!

Har jobbat sen i måndags och är inte ledig förrän på fredag. Välbehövda pengar!!
Annars fördriver jag tiden i stallet, båder Ristomta-stallet och söder enby.
Har en ny kärlek (häst då alltså) vid namn Orakel Banker. En fransk varmblodshingst som bara är SÅ underbar att rida! Visserligen är han inte inriden, men han går som ett litet lamm (med undantag för lite taktning och småstegringar). Men han är så jäkla fin och snygg och bra och jag är helt kär. Det är min nyfunna vän Alexandras häst. Hon har även ett annat varmblod som heter Pia. Jättesöt!

Våren är kommen och jag är bara så glad för det. Jag blommar upp och börjar leva igen känns det som. stallet är verkligen min avslappning.

Nu ska jag strax rusa iv'g till jobbet på konsum, kom hem från jobbet på charinas för ungefär en timme sen. Har babblat i telefon med Alex om typ tusen och en grejer. Asmysigt.


RSS 2.0